Loading Evenimente

Calatorie initiatica in Peru, 1 – 15 sept 2020

Va invit in Peru, intr o calatorie initiatica unde ne vom bucura de locuri deosebite, de experiente cu samani si plante sacre – optional desigur.

Pretul acestei calatorii este 2999 euro si include toate serviciile si toate taxele, mai putin mesele de pranz si de seara.

Inscrierile se vor finaliza pe 15 feb 2020. Tot atunci va fi si o intalnire de cunoastere a participantilor si discutii legate de calatorie. Este important sa blocam locurile si ca atare va trebui sa se achite un avans de 800 euro la agentia de turism Globe 365.
Dupa aceasta data nu mai garantam acelasi pret…

Pentru inscrieri si detalii ma puteti contacta pe email: calatorii.initiatice@gmail.com sau telefonic 0729032755 -Lucian Octavian Papuc

Ziua 1: Sosire Lima

Sosire pe aeroportul din Lima, primire si transfer la hotelul ales.

Ziua 2: LIMA: TURUL ORASULUI

Mic dejun la hotel. Plecare de la hotel la ora stabilita (aprox.09:30), cu un autobuz special, pentru inceperea turului orasului, tur care include:

LIMA ANCESTRALA: Incepem turul cu o vedere panoramica a Piramidei Pucllana, un centru arheologic si ceremonial magnific, construit in secolul al patrulea EN si este considerata de catre incasi un Sat Sfant.

LIMA COLONIALA: Vizitam centrul istoric al orasului Lima, unde veti admira peste cincizeci de monumente si edificii coloniale, cum ar fi Paseo de la Republica (Bulevardul Republicii), Piata San Martin, Piata Centrala, Palatul Guvernului, Palatul Episcopiei, Catedrala Basilica sau Palatul Consiliului Municipal. Vom vizita MUZEUL BANCII NATIONALE, unde vom admira colectia ‘Comorile statului Peru’, o selectie deosebita de obiecte din aur, ceramica si textile din diverse culturi pre-columbiene. Apoi va urma vizitarea colosalei Manastiri Sfantul Francisc, unde este expusa cea mai mare colectie de arta religioasa din America. Parcursul nostru va culmina cu vizitarea criptelor, cunoscute ca si Catacumbas (Catacombe) [o serie de pasaje subterane unde obisnuiau sa inmormanteze locuitorii capitalei; acolo se afla ramasitele a peste 25000 de oameni. N.T. :)]

LIMA CONTEMPORANA : Vom vizita zonele rezidentiale traditionale ale Limei, cum ar fi El Olivar din San Isidro [EL OLIVAR, declarat monument istoric este un parc care gazduieste o plantatie coloniala de maslini, unii vechi de peste 450 de ani N.T.] , Miraflores si Larcomar. Transfer la hotel.

Ziua 3: LIMA-PARACAS (INSULA BALLESTAS) ICA (TURUL ORASULUI)- NAZCA

Mic dejun la hotel. La ora 6:00 plecare spre Paracas cu microbusul. Sosire si transfer la cheiul The Snare unde incepe turul maritim. Vom descoperi Candelabrul vechi de mii de ani, un artefact gigant asemanator artefactelor Nazca[liniile Nasca]. Poate fi zarit doar dinspre mare. Inainte de a ajunge la insulele Ballestas, putem admira minunata fauna marina a acestei zone. Putem intalni lupi de mare, pasari guano, pinguini Humboldt [recunoscuti pt fidelitatea pt partenerul de viata N.T.]. Liniile inconstante ale formatiunilor stancoase ale insulelor constituie unul dintre cele mai frumoase peisaje ale coastei peruviene.Plecare spreIca. Turul orasuluiIca incepe cu vizitarea Muzeului Regional si Sanctuarul Maestrului din Luren. Apoi, vom descoperi un loc incredibil si minunat, oaza lagunei Huacachina, un mic paradis in miezul ariditatii coastei peruviene. Vom continua cu vizitarea catorva crame unde vom degusta vinuri si faimosul cognac

peruvian Pisco. Plecare spre Nazca, conform orarului stabilit. Cazare peste noapte la hotelul ales.

Ziua 4: Nazca (survolare)- AREQUIPA

Mic dejun la hotel. Transfer la aeroport pentru a survola cu un avion de mici dimensiuni enigmaticele Linii Nazca, de unde vor fi observate 12 forme: Balena,Trapezoidul, Maimuta, Cainele, Condorul, Paianjenul, Colibri, Alcatras, Papagalul, Mainile, Copacul si cel mai misterios Astronautul. Zborul dureaza aprox 35 min. Plecare spreArequipaconform orarului stabilit. Sosire si transfer la hotelul ales.

Ziua 5: AREQUIPA: TURUL ORASULUI

Mic dejun la hotel. Dimineata program liber ales. La ora 13:45 inceperea turului orasului, vizitare: Piata Centrala, Basilica, Carmen Alto, Manastirea Sfanta Ecaterina, domurile si sihastriile bisericii iezuite si cateva case coloniale. Intoarcere la hotel.

Ziua 6: AREQUIPA-PUNO

Dupa mic dejun la hotel, plecare spre Puno, cu microbus. Pe drum puteti observa multe specii sud-americane din familia camelide: lame, alpaca, vigonie si peisaje minunate. Dupa aprox 6 ore sosire la Puno si transfer la hotelul ales.

Ziua 7: UROS SI INSULA TAQUILE

Mic dejun dreveme. La aprox ora 7:00 am, transfer spre port, pentru o excursie de zi la lacul Titicaca. Mai intai vom vizita Insulele plutitoare Uros, apot Insulele Taquile. Aici veti avea contact direct cu bastinasii,lundpranzul si admirand oboectele de artizanat locale. Ei vorbesc quechua si aymara. Seara intoarcere la Puno si transfer la hotel.

Ziua 8: PUNO-CUSCO

Mic dejun la hotel. La ora 7:00 plecare spre orasulCuscocu microbus, pe parcurs oprire la cateva situri arheologice interesante: ruinele Pucara, Sicuani, Raqchi si Andahuaylillas. Dupa 8 ore sosire si transfer la hotelul ales.

Ziua 9: CUSCO: TURUL ORASULUI

Mic dejun la hotel. Dimineata libera. La ora 13:45 turul orasului, vom vizita: Piata centrala, Catedrala, Templul Soarelui Koricancha si ruinele din apropiere: templu de adoratie Qengo, fortareata Sacasayhuaman, complexul militar Pacapucara si baile incase Tambomachay. Intoarcere la hotel.

Ziua 10: CUSCO: VALEA SFANTA A INCASILOR-CUSCO

Mic dejun. La 8:45 excursie in Valea Sfanta, vizitand: Piata Indiana Pisaq, Coya, Lamay, Calca, sate mici de pe traseu. Pranz bufet suedez inUrubamba. Dupa pranz, continuam excursia spre Ollantaytambo; vom vizita orasul si fortaretele sale. Ne intoarcem laCuscoprin tinutul munots Chincheros. Intoarcere la hotel.

PE URMELE INCASILOR SPRE MACHUPICCHU (04 zile / 03 nopti)

*pentru cei care vor sa experimenteze Ayahuasca, acum se va forma un grup special pentru 3 zile

Ziua 11: CUSCO – PISCACUCHO – HUAYLLABAMBA

Ne imbarcam dis de dimineata. Drumul nostru trece pe langa localitatea Chinceros, Valea Sfanta a Incasilor si Ollantaytambo pana la Piskacucho, o zona aflata la km 82 al caii ferate spre Machupicchu. Incepem sa urcam si cateva ore mai tarziu , luam pranzul la Miskay. Dupa o scurta pauza, vom continuare urcusul pana la prima baza. Peisajele mitologice ale zonei si senzatiile experimentate pasind pe aceste taramuri au facut faimos drumul Incasilor.

Ziua 12: HUAYLLABAMBA – WARIMIHUAÑUSCCA – PACCAYMAYU

Aceasta este probabil cea mai grea parte a traseului, ascensiunea spre punctul cel mai inalt, Warmihuañuscca , la aprox 4200m, unde ne vom bucura de o fascinanta vedere panoramica a vaii. Luam pranzul acolo si vom cobori pana la Paccaymayu, locul ales pentru cina si campare.

Ziua 13: PACCAYMAYU – PHUYUPATAMARCA – WIÑAY HUAYNA

Calatoria ne duce spre al doilea punct inalt, la 3800 m. Vom vizita complexul arheologic Runkuraccay si Sayacmarca. Vom face o plimbare lunga pana la Phuyupatamarca , un alt site arheologic foarte interesant. Dupa pranz si o pauza scurta de odihna, vom continua traseul pana la Wiñay Huayna . Dupa vizita la acest site, vom lua cina.

Ziua 14: WIÑAY HUAYNA – MACHUPICCHU – CUSCO

Aceasta este ultima parte a unui traseu de 4 km spre MachuPicchu prin Inti Punku zona din care maiestuoasa citadela Machu Picchupoate fi vazuta. Vom vizita sanctuarul si vom cobori cu autobusul la Aguas Calientes, pentru a lua trenul inapoi spreCusco. Intoarcere la hotel.

Ziua 15: CUSCO-LIMA

Mic dejun la hotel. Transfer la aeroport pentru zbor spre Lima si apoi zborurile internationale..

INCHEIEREA SEJURULUI

PRET total: 2999 EUR – include toate serviciile
(include biletele de avion Bucuresti-Madrid, Madrid-Lima si retur, cazarea in hoteluri de 3 stele, transportul local in Peru si intrarile la obiective)

01 septembrie
marți @ 5:00 pm - 5:00 pm

Detalii

  • Început:
    septembrie 1 @ 5:00 pm
  • Sfârșit:
    septembrie 15 @ 5:00 pm
  • Categorie Eveniment:

Organizator

Lucian Octavian Papuc

Locatie

Peru

Inscrieti-va la eveniment

floral-decor