Loading Evenimente

Invataturi cu Dalai Lama – Tibet si Rishikesh, 3 – 17 mart 2020

Va invit intr un stagiu de Invataturi si Initieri cu Dalai Lama in Tibet – Dharamshala ( capitala Tibetului in exil ) in perioada 3 – 17 martie 2020.

Stagiul de Invataturi si Initieri are ca scop intalnirea cu Dalai Lama si participarea la sesiunile de Invataturi si Initieri oferite de dansul in aceasta perioada. Pe langa Invataturile si Initierile cu Dalai Lama, vom avea intalniri cu mari maestri tibetani precum Karmapa, Komtrul Rinpoche si alti Lama tibetani.

In cadrul programului avem organizate si consultatii medicale si astrologice in Institutul astro-medical Men Tsee Khang, institut renumit pentru rezultatele deosebite obtinute in tratarea pacientilor din intreaga lume. Toate tratamentele din Institut se fac numai cu plante, 100% naturale.

Pretul acestui stagiu este de 1900 euro si include toate serviciile, biletele de avion internationale, cazarea, taxele, viza, transportul local, asigurarile etc. Transportul local este asigurat cu jeepuri Toyota, modele noi, cu aer conditionat.

Inscrierile se vor incheia pe data 20 dec 2019. La inscriere se achita un avans de 800 euro la agentia de turism Globe 365 – Bucuresti. Pe 20 dec vom avea intalnirea de cunoastere si discutii. Locatia va fi anuntata ulterior celor interesati. Pentru inscrierile dupa 20 dec nu mai garantam acelasi pret.

Programul stagiului de Invataturi si Initieri este urmatorul :

Ziua 1 : plecare din aeroportul Otopeni.

Ziua 2: Zborul local spre Dharamshala – destinatia cea mai apropiata de Tibet, aflata pe teritoriul Indiei, unde este locuinta Sanctitatii-Sale Dalai Lama.

De asemenea, aici este si conducerea politica si spirituala a tibetanilor buddhisti. Odata cu ocuparea chineza a Tibetului in 1959, orasul a primit o „invazie” de refugiati tibetani. Astazi, Dharamshala este o destinatie populara nu doar pentru indieni ci si pentru turistii straini si, in particular, pentru toti cei care cauta salvarea spirituala.

Ziua 3: Relaxare, timp liber in Dharamshala si plimbare la Cascada Baghsu si la Manastirea Zilkon. Cascada este in Baghsu, la 2 kilometri de McLeodganj, in spatele templului Bhagsunag. In timpul musonului, caderea de apa a acestei cascade poate ajunge pana la 10 metri.

Ziua 4: Intalnire privata cu Karmapa – al doilea om ca importanta in religia tibetana, dupa Dalai Lama.

Karmapa Lama, liderul spiritual al ordinului Kagyu din budismul tibetan, este Marele Lama Tibetan, recunoscut ca reincarnarea descendentilor sai atat de catre Dalai Lama cat si de Guvernul Chinez (de la ocuparea Tibetului de catre Republica Chineza).
Karmapa Lama ar putea fi succesorul neoficial al lui Dalai Lama, care acum se afla la o varsta inaintata, insa, din cauza faptului ca el este liderul unui ordin diferit in budismul tibetan (Dalai Lama fiind un calugar Gelugpa), Karmapa nu-i poate mosteni titlul. Un lider reincarnat, care i-ar putea ocupa pozitia, se va naste abia dupa moartea lui Dalai Lama.

Vizita la Institutul Norbulingka

Institutul Norbulingka are ca scop pastrarea culturii si a valorilor tibetane intacte si vii, desfasurand cursuri si training-uri si ocupandu-se de educatie si de obtinerea locurilor de munca pentru tibetani; sustine protectia mediului inconjurator in care familiile si comunitatile tibetane pot prospera, de asemenea incearca sa creeze o punte internationala a valorilor tibetane pentru ca acestea sa-si poata lasa amprenta in arta si literatura universala!

Ziua 5: Vizita si meditatii la Manastirea Tashi Jong – drumul pana la Manastire il vom parcurge cu jeepurile (aproximativ 2 ore).

Ziua 6: Vizita in locuri sacre tibetane – manastirea oracolui lui Dalai Lama si Institutul tibetan astro-medical Men Tsee Chang.

Zilele 7: Participare la Invataturile si Initierile lui Dalai Lama, la slujbele si ritualurile religioase din Templul principal Namgyal.

https://www.dalailama.com/schedule

Dalai Lama este cel mai inalt grad spiritual in Tibet. Budistii din Tibet considera ca Dalai Lama este una din multiplele reincarnari ale lui Avalokitesvara. Prezentul Dalai Lama, al XIV-lea, este Tenzin Gyatso. El este privit cu mare respect de intreaga lume, dar este contestat de autoritatile chineze. In anul 1989, Dalai Lama a obţinut premiul Nobel pentru pace.

Ziua 8 – drum spre Rishikesh
Ziua 9 – vizite si meditatii pe Gange
Ziua 10 – intalniri cu maestri in Rishikesh
Ziua 11 – Dehradun – manastirile si Institutul Songsten
Ziua 12 – Haridwar – templele principale, megem cu telecabina
Ziua 13 – Delhi, vizita la templele importante – Lotus si Akshardam
Ziua 14 – Plecare spre casa – dimineata devreme.

Detaliile le vom discuta la intalnirea de cunoastere.

Pentru inscrieri si detalii ma puteti contacta pe email: calatorii.initiatice@gmail.com sau telefonic 0729032755 -Lucian Octavian Papuc

Pentru intrebari si detalii va rog sa ma contactati la tel 0729032755 sau pe email: calatorii.initiatice@gmail.com

Va astept cu drag,

Lucian Octavian Papuc
tel 0729032755

03 martie
marți @ 1:00 pm - 5:00 pm

Detalii

  • Început:
    martie 3 @ 1:00 pm
  • Sfârșit:
    martie 17 @ 5:00 pm
  • Categorie Eveniment:

Organizator

Lucian Octavian Papuc

Locatie

Tibet

Inscrieti-va la eveniment

floral-decor