Loading Evenimente

Invataturi si Initieri cu Dalai Lama, Tibet, 1-14 oct 2020

Va invit intr un stagiu de Invataturi si Initieri cu Dalai Lama in Tibet – Dharamshala ( capitala Tibetului in exil ) in perioada 1 – 14 oct 2020

Stagiul de Invataturi si Initieri are ca scop intalnirea cu Dalai Lama si participarea la sesiunile de Invataturi si Initieri oferite de dansul in aceasta perioada. Pe langa Invataturile si Initierile cu Dalai Lama, vom avea intalniri cu mari maestri tibetani precum Karmapa, Komtrul Rinpoche si alti Lama tibetani.

In cadrul programului avem organizate si consultatii medicale si astrologice in Institutul astro-medical Men Tsee Khang, institut renumit pentru rezultatele deosebite obtinute in tratarea pacientilor din intreaga lume. Toate tratamentele din Institut se fac numai cu plante, 100% naturale.

Pretul unui stagiului este de 1900 euro si include toate serviciile, biletele de avion internationale, cazarea, taxele, viza, transportul local, asigurarile etc. Transportul local este asigurat cu jeepuri Toyota, modele noi, cu aer conditionat.

Inscrierile se vor incheia pe data de 17 ianuarie 2020. La inscriere se achita un avans de 800 euro la agentia de turism Globe 365 – Bucuresti. Pe 17 ian 2020 vom avea intalnirea de cunoastere si discutii. Locatia va fi anuntata ulterior celor interesati. Pt inscrierile dupa 17 ian 2020 nu mai garantam acelasi pret.

Programul stagiului de Invataturi si Initieri este urmatorul :

Ziua 1 ( 1 oct ) : plecare din aeroportul Otopeni.

Ziua 2: Zborul local spre Dharamshala – destinatia cea mai apropiata de Tibet, aflata pe teritoriul Indiei, unde este locuinta Sanctitatii-Sale Dalai Lama.

De asemenea, aici este si conducerea politica si spirituala a tibetanilor buddhisti. Odata cu ocuparea chineza a Tibetului in 1959, orasul a primit o „invazie” de refugiati tibetani. Astazi, Dharamshala este o destinatie populara nu doar pentru indieni ci si pentru turistii straini si, in particular, pentru toti cei care cauta salvarea spirituala.

Ziua 3: Relaxare, timp liber in Dharamshala si plimbare la Cascada Baghsu si la Manastirea Zilkon. Cascada este in Baghsu, la 2 kilometri de McLeodganj, in spatele templului Bhagsunag. In timpul musonului, caderea de apa a acestei cascade poate ajunge pana la 10 metri.

Ziua 4: Intalnire privata cu Karmapa – al doilea om ca importanta in religia tibetana, dupa Dalai Lama.

Karmapa Lama, liderul spiritual al ordinului Kagyu din budismul tibetan, este Marele Lama Tibetan, recunoscut ca reincarnarea descendentilor sai atat de catre Dalai Lama cat si de Guvernul Chinez (de la ocuparea Tibetului de catre Republica Chineza).
Karmapa Lama ar putea fi succesorul neoficial al lui Dalai Lama, care acum se afla la o varsta inaintata, insa, din cauza faptului ca el este liderul unui ordin diferit in budismul tibetan (Dalai Lama fiind un calugar Gelugpa), Karmapa nu-i poate mosteni titlul. Un lider reincarnat, care i-ar putea ocupa pozitia, se va naste abia dupa moartea lui Dalai Lama.

Vizita la Institutul Norbulingka

Institutul Norbulingka are ca scop pastrarea culturii si a valorilor tibetane intacte si vii, desfasurand cursuri si training-uri si ocupandu-se de educatie si de obtinerea locurilor de munca pentru tibetani; sustine protectia mediului inconjurator in care familiile si comunitatile tibetane pot prospera, de asemenea incearca sa creeze o punte internationala a valorilor tibetane pentru ca acestea sa-si poata lasa amprenta in arta si literatura universala!

Ziua 5: Vizita si meditatii la Manastirea Tashi Jong – drumul pana la Manastire il vom parcurge cu jeepurile (aproximativ 2 ore).

Ziua 6: Vizita in locuri sacre tibetane – manastirea oracolui lui Dalai Lama si Institutul tibetan astro-medical Men Tsee Chang.

Zilele 7 – 8 – 9 -10: Participare la Invataturile si Initierile lui Dalai Lama, la slujbele si ritualurile religioase din Templul principal Namgyal.

Dalai Lama este cel mai inalt grad spiritual in Tibet. Budistii din Tibet considera ca Dalai Lama este una din multiplele reincarnari ale lui Avalokitesvara. Prezentul Dalai Lama, al XIV-lea, este Tenzin Gyatso. El este privit cu mare respect de intreaga lume, dar este contestat de autoritatile chineze. In anul 1989, Dalai Lama a obţinut premiul Nobel pentru pace.

Ziua 11: Vizita, meditatii si Tara puja (slujba speciala pentru grupul nostru – slujba pentru purificare karmica) in manastirea tibetana Tse Chok Ling.

Ziua 12 : Invataturi, meditatii si discutii despre practici ale caii spirituale in centrele de meditatie Vipassana si FPMT (Centrul de meditatie Lama Yeshe).

Ziua 13 – Zi libera, shopping si relaxare. Apoi zbor local spre Delhi.

Ziua 14: Plecare spre casa – dimineata devreme.

Detaliile le vom discuta la intalnirea de cunoastere.

Pentru inscrieri si detalii ma puteti contacta pe email: calatorii.initiatice@gmail.com sau telefonic 0729032755 -Lucian Octavian Papuc

Va astept cu drag,

Lucian Octavian Papuc
tel 0729032755

01 octombrie
joi @ 2:00 am - 5:00 pm

Detalii

  • Început:
    octombrie 1 @ 2:00 am
  • Sfârșit:
    octombrie 14 @ 5:00 pm
  • Categorie Eveniment:

Organizator

Lucian Octavian Papuc

Locatie

India

Inscrieti-va la eveniment

floral-decor