Meditatia este modalitatea prin care spiritul uman se inalta si se uneste cu Divinul. Prin meditatie lasam deoparte agitatia mintii si intram in lumea Pacii si Luminii interioare.

Exista o multitudine de meditatii, in functie de afinitatea cautatorilor spirituali. De fapt, fiecare aspirant spiritual isi gaseste propria meditatie. Totusi, in decursul timpului au fost dezvoltate metode clasice de meditatie. In realitate, practicile de meditatie au aparut dint-un singur motiv, pierdere starii de Iubire, pierderea legaturii cu Divinul. De aceea fiintele care traiesc in iubire nu au nevoie de nici o meditatie. Atunci totul este in armonie cu Universul, totul se intampla de la sine. Dar cat de putini cunoastem aceasta stare de iubire…

O intelepciune profunda afirma: “Prin meditatie ajungem la iubire iar prin iubire ajungem la meditatie”. Depinde de unde pornim.

Meditatiile se grupeaza in doua categorii: meditatii active si meditatii pasive. Meditatia activa se bazeaza pe folosirea puterii creatoare a mintii, pe cand meditatia pasiva este dincolo de orice activitate mentala, doar stare de receptivitate. In zilele noastre se recomanda meditatiile active si apoi cele pasive deoarece mintea noastra, in mod special a persoanelor vestice este exagerat de activa si destul de greu putem opri fluxul neintrerupt de ganduri perturbatoare.

Centrul holistic “Calatorii Initiatice” faciliteaza desfasurarea meditatiilor pe diverse teme.

Meditatiile sunt sustinute de traineri, initiati sau maestri romani, cat si de initiati si maestri de peste hotare. Persoanele dornice sa impartaseasca din experienta si cunoasterea personala sunt incurajate sa ni se alature.